Najczęściej zadawane pytania
-
Czym różni się Nasz tort od typowego z cukierni?
Nasze torty wykonane są wyłącznie z naturalnych, świeżych i najwyższej jakości produktów. Nie pracujemy na mrożonych biszkoptach czy też gotowych mieszankach w proszku. Nie używamy plastikowych figurek lecz są one wykonane własnoręcznie z masy cukrowej lub czekolady plastycznej.
-
Czy ustalona cena przy zamówieniu po wykonaniu tortu może ulec zmianie?
Nie, ponieważ przy zamówieniu od razu określamy na jaką liczbę osób będzie tort, a nie za kg.
-
Czy dostanę paragon/fakturę VAT za wykonany tort?
Tak
-
Czy dostanę zaświadczenie dla sali, w której odbędzie się impreza?
Tak, do tortu dołączamy dokumentację dla lokali.
-
Jak przewozić tort?
....Ostrożnie :-) Przy dużych tortach My dowozimy osobiście - każde piętro oddzielnie i na miejscu składamy tort w całość..
-
Czy dowozimy torty pod wskazany adres?
Tak, istnieje możliwość (dodatkowa opcja) dowozu pod wskazany adres na konkretną godzinę. Torty 3-piętrowe i większe muszą być składane na miejscu a więc i dowiezione przez Nas. Obszar naszego działania jest do 150 km a czasami dalej.
-
Jak przechowywać tort?
Najlepiej w chłodni suchej, można przechowywać w normalnej lodówce w kartonowym opakowaniu. Tort wyjmujemy z kartonu chwilę przed podaniem.
-
Jak kroić tort?
Tort proszę kroić ostrym nożem (nie łopatką). Nóż należy wbić pod kątem ostrym do powierzchni tortu. Krojenie równoległe spowoduje miażdżenie ciasta. Klingę (ostrze) należy zamoczyć w dzbanku z gorącą wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem i przystąpić do krojenia. Czynność powtarzać po każdej ukrojonej porcji.
-
Kiedy zamówić tort?
Im wcześniej, tym lepiej. Obowiązuje zasada – kto pierwszy ten lepszy.
-
Jakiej wielkości potrzebuję tort?
Wystarczy podać ilość osób danej uroczystości. Nie liczymy tortu za kg (jak to jest w cukierniach). Najmniejszy tort jest do 15 osób, następnie 20, 25, itd.
-
Z czego zrobione są torty?
Biszkopt wypiekany tradycyjnie wg domowej receptury z najwyższej jakości produktów. Nie zawiera żadnych konserwantów ani ulepszaczy. Przełożony jest dowolnym kremem i nasączony ponczem (woda z cytryną). Tort może być pokryty kremem z bezy szwajcarskiej lub masą cukrową, którą także sami produkujemy bez sztucznych dodatków. Wszystkie dekoracje na torcie są jadalne, staramy się nie używać wykałaczek i innych usztywniaczy w obawie przed możliwością połknięcia ich, wszystkie elementy łączone są za pomocą specjalnego kleju spożywczego.
-
Czy macie gotowe torty do kupienia?
Nie jesteśmy cukiernią więc nie mamy gotowych tortów, wykonujemy wypieki TYLKO na zamówienie
-
Czy jest możliwość wysyłki tortu?
Nie – zbyt delikatny materiał. Jest natomiast opcja dowozu tortu przez nas